رسالت روشنگری و مطالبه گری زینبی زمان و مکان نمیشناسد

17 شهریور 1399
شبکه ایران زنان؛  

این روزها عالمیان عزادار حسین علیه السلام و خاندان مطهرش هستند. قیام امام حسین در تاریخ جاودانه شد اما حماسه عاشورایی تمامی شدنی نیست تاریخ بارها حوادث و فتنه هایی را رقم میزند که نیاز به روشنگری و مطالبه گری زینبی وار دارد. پس از شهادت امام حسین علیه السلام رسالت سنگین زینب کبری سلام الله علیها آغاز شد. او در سخت ترین شرایط جسمی و روحی، بزرگ ترین و خطیرترین مسئولیت ها را به عهده گرفت و با موفقیت کامل آن را به انجام رساند.
حضرت زینب سلام الله علیها پس از شهادت امام حسین علیه السلام چهار وظیفه و رسالت مهم بر عهده داشت که به طور خلاصه ذکر می کنیم:
۱٫ پرستاری از امام زمانش و حمایت و دفاع از جان آن حضرت در برابر تعرضات و تهاجمات دشمن:در موقع آتش زدن خیمه ها و در جلسه ابن زیاد قصد کشتار امام سجاد را داشتند که حضرت زینب با دفاع از حضرت و صحبت با دشمنان، آنها را از این عمل بازداشت. (لهوف، ص ۲۲۸)
۲٫ حمایت و دفاع از زنان و کودکان اهل بیت: سعی و تلاش زینب سلام الله علیها در محافظت از اسرا به حدی بود که به لقب «امنیه الله» ملقب شد. چرا که اسرا امانت‌هایی بودند، که بدست آن حضرت سپرده شده بودند. آن حضرت در مجلس یزید اجازه نداد فاطمه دختر امام حسین علیه السلام را به کنیزی ببرند و با جدیت جلوی این کار را گرفت(مقتل الحسین مقرم، ص۳۶۶)
۳٫ مسئولیت پیام رسانی خون شهیدان و بیدادگری و آگاه بخشی به مسلمانان: یکی از وظایف اصلی حضرت زینب سلام الله علیها در جریان حادثه کربلا، پیام رسانی بود. آن حضرت و امام سجاد علیه السلام می‌بایست پیام خون شهدای کربلا را به گوش همگان برسانند. تا این قیام برای همیشه ماندگار شده و درس آموز باشد و یزید و یزیدیان رسوا شوند وحضرت با خطبه خوانی در کوفه و شام این عمل را انجام داد.
۴٫ عزادرای برای امام حسین علیه السلام : حضرت زینب سلام الله علیها علاوه بر این که در خطبه‌های خویش به مصیبت بزرگ شهادت امام حسین علیه السلام اشاره می کرد و با سخنان جانسوز خویش همگان را به گریه می انداخت، تلاش می کرد در هر فرصتی با یادآوری مصائب امام حسین علیه السلام در ماندگاری این حماسه عظیم نقش ایفا کند.

درحقیقت روشنگری و مطالبه گری تمامی ندارد و الگوگیری از حضرت زینب زن و مرد نمیشناسد . در طول تاریخ هر انسان آزاده ای که در جهت امربمعروف و نهی از منکر، بصیرت افزایی و مطالبه گری گام برمیدارد رهرو این مکتب و این خاندان است اما بنظرم درس مهم آن حضرت به زنان جوامع اسلامی این است که باتوجه به موقعیت زمان خویش به رسالت همان عصر بپردازند گاهی جهاد همسر داری و پرورش نسل انقلابی از واجبات آن عصر میگردد گاهی مشارکت در جریانهای انقلابی و تجهیز همسران ، فرزندان و تقویت روحیه آنان و گاهی هم روشنگری و مطالبه گری پس از ظهور فتنه ها .

اهمیت این مساله آن جاست که همچون زینب سلام علیها حواسمان باشد که فتنه ها در تمامی اعصار وجود دارد تاحدی که ممکن است شناخت مسیر حق از باطل دشوارگردد . زنان آگاه و بصیر و انقلابی نباید رسالت زینب گونه خود را فراموش کنند.

زینب سلام علیها بما ثابت کرد هیچگاه فرصت تبیین گری ازدست نمی رود حتی درزمانی که انحرافات فکری عقیدتی رسانه ای دستگاههای لیبرال آنقدر در جامعه زیاد می شود که حق و باطل جای هم را عوض می کنند بحدی که کشتن آیت حق از نظر منحرفین عبادت محسوب می شود نباید فکر کرد جریان حق تمام شدنی است و فرصت تمام شده بلکه باید زینب گونه روشنگری کرد حتی اگر مردان از این وظیفه خود غفلت ورزند.

زاهره سادات میرجعفری پژوهشگر و فعال زن و خانواده