دیدار اعضای فراکسیون زنان مجلس با آیت الله اعرافی

25 آذر 1399
شبکه ایران زنان؛  

اعضای فراکسیون زنان مجلس با مدیر حوزه های علمیه دیدار و گفت وگو کردند.
به گزارش «شیعه نیوز»، اعضای فراکسیون زنان مجلس با مدیر حوزه های علمیه دیدار و گفت وگو کردند.
 آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی که با هدف تعامل هرچه بهتر مجلس با شورای نگهبان و مسائل مربوط به طرح ها و لوایح مربوط به زنان و خانواده برگزار شد، با تسلیت شهادت دکتر فخری زاده، گزارشی از اقدامات و برنامه های تحولی از جمله تدوین اسناد بلند مدت و میان مدت و طرح های تحولی حوزه علمیه از جمله سند چشم اندار، برنامه ۵ساله، طرح آمایش، تدوین درختواره رشته های تحصیلی حوزه در ۱۶ حوزه دانشی و ۴۰۰ رشته گرایش و اسناد همکاری حوزه و وزارت آموزش و پرورش و همکاری حوزه در تدوین سند برنامه هفتم توسعه از اقدامات تحولی حوزه بیان کرد.او در ادامه، ضمن اعلام آمادگی همکاری حوزه علمیه، نکاتی پیرامون تاریخ یکصد ساله حوزه علمیه و سیر تحولات مختلف حوزه از زمان موسس آن، آیت الله حائری یزدی تاکنون ارائه نمود.عضو فقهای شورای نگهبان در پایان در خصوص تعامل هرچه بهتر مجلس با شورای نگهبان و مسائل مربوط به طرح ها و لوایح مربوط به زنان و خانواده گفت: ضروری است طرح ها و لوایح، از نظر مبانی شرعی با مشورت با نهاد حوزه، تهیه و تنظیم شود.

در ابتدای این دیدار هریک اعضای فراکسیون زنان با ارائه و طرح دیدگاه های خود در مسائل مختلف زنان در جامعه از مدیر حوزه های علمیه تقاضا نمودند با توجه به جایگاه محوری حوزه های علمیه در پاسخ به موضوعات اجتماعی زنان، این فراکسیون را در ارائه طرح های و لوایح قانونی پیشنهادی مربوط به زنان در مجلس شورای اسلامی از نظر تئوریک و نظریه حمایت نماید.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت

در دیدار اعضای فراکسیون زنان مجلس با آیت‌الله اعرافی مطرح شد
نگاه شورای نگهبان به طرح جوانی جمعیت مثبت است/ ضرورت توجه بیشتر شورا به طرح‌ها و لوایح حوزه زنان و خانواده
آیت الله علیرضا اعرافی در این نشست اظهار گفت: در آستانه یکصدمین سالگرد حوزه قم قرار داریم که بیش از هزار سال قدمت دارد و در هیچ زمانی چراغ حوزه خاموش نشده است. در ۱۰۰ سال اخیر تحولات زیادی در اندیشه دینی به واسطه حوزه علمیه قم ایجاد شده و تحولات بزرگی طی ۳۰ تا ۴۰ سال اخیر و دوره پنجم و ششم حوزه رقم خورده است.
آیت الله اعرافی ادامه داد: در طول تاریخ بانوانی داشتیم که در قلمرو علوم اسلامی تحصیل کرده و به درجات بالا رسید‌ه‌اند و همچنین به درجه اجتهاد نائل شده‌اند اما به این شکل گسترده در ایران و خارج، امری کاملاً جدید و بی سابقه بوده است و در نهایت با محورهایی که گفته شد قم نقشی کانونی و محوری پیدا کرده و کانون اول تولید فکر و تربیت نیرو بر اساس مبانی اسلام در جهان تشیع شده و در سطح بالایی که با مراکز بزرگ علمی در دنیا رقابت می‌کند قرار دارد و همچنین توانسته است در چهلمین سال تاسیس خود نهضت بزرگی را پدید آورد و در ۶۰ سالگی رقابت عظیمی را رقم بزند و در آن نقش آفرینی کند.

وی با بیان اینکه حوزه برای اولین بار از اسناد راهبردی بلندمدت برخوردار است، ادامه داد: با کار بسیار سنگین و جهادی این گام بزرگ را برداشتیم و برهمین پایه برنامه میان مدت تولید شد. در حال حاضر در حوزه، برنامه پنجساله تدوین شده و امسال به صورت آزمایشی سال نخست آن را شروع کردیم که در آن ۴۰ مضمون اصلی و ۹۰۰ برنامه پیش بینی شده و در ذیل این برنامه ها یکی از محورها طرح بسیار مهمی در قالب آمایش حوزوی است.

عضو شورای نگهبان یادآور شد: در حال حاضر شورایی متشکل از چند کارگروه، در مورد برنامه هفتم تشکیل شده و آن را بررسی می کند. وی عنوان کرد، یکی از عرصه‌های مهم در انقلاب اسلامی و در تعامل با دنیا، عرصه زن و خانواده است.

وی خطاب به اعضای فراکسیون زنان یادآور شد: پیشنهاد می شود در قوانین نقش، سهم و جایگاه زن و خانواده را رصد کنید و این مهم مستلزم کار علمی جدی است؛ با نگاه مصالحی تمامی قوانین حوزه زن و خانواده سنجیده شود و این کار شماست و ما هم به شما کمک می کنیم؛ می طلبد در برنامه هفتم پیشاپیش ورود کنید و از دانشگاه و حوزه کمک بگیرید تا سرنخ های اساسی در این برنامه برای حوزه خانواده، زنان و دختران پیش بینی و پایه ریزی شود.

آیت الله اعرافی با یادآوری اینکه طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده ۹ سال گذشته در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد، گفت: نگاه شورای نگهبان به طرح مثبت است و ما همراهی خواهیم کرد و اگر به نحو مطلوب بخواهد اجرا شود، وظایف سازمانی، وزارتخانه ای، نهادی و بار مالی دارد و باید در برنامه هفتم توسعه پیش بینی شود و در صورت بی توجهی پیش نخواهد رفت.

وی با اشاره به سند تحول آموزش و پرورش افزود: بر روی سند تحول کار زیادی انجام شد و مترقی است اما به دلایل مختلف که یکی از آن ها مسائل مالی است پیش نمی رود و نیاز است که مجلس به آن توجه کند و نیاز به مکمل هایی دارد که باید در برنامه هفتم الزاماتی تعیین شود.

مدیر حوزه های علمیه کشور یادآور شد: به رئیس مجلس یادآور شدم که آماده ایم در قم گروه هایی را تشکیل دهیم که به نظامات مختلف اسلامی که بتواند دست مایه قوانین بهتر و جامع تر شود بپردازیم و در این مسیر قانون‌گذاری کمک کنیم؛ از جمله در حوزه زن و خانواده. اگر این رویکرد در فراکسیون مورد توجه قرار گیرد و مجلس را به این سمت بیاورید و بر روی مسئله سرمایه گذاری کنید و دانشگاه و حوزه پای کار بیایند، قوانین جامع تر و جدی تر می شوند. درواقع مجلس می تواند زیرساخت هایی را برای شکل گیری قوانین برآمده از نظامات اسلامی بنویسد.

وی در جمع بندی این نشست گفت: ما باید در ۲ ستاد راهبری که به مقوله های ویژه مرتبط با خانواده و جمعیت می پردازد ارتباطاتمان را با فراکسیون زنان تقویت کنیم و در مطالعات زن و خانواده تاکیدات بیشتری را بر روی بخش های ذیربط خواهیم داشت و می توان ارتباط قوی تری را برنامه ریزی کرد. همچنین در برنامه هفتم توسعه امکان دارد بتوان در مورد بخش هایی همفکری داشت.

فاطمه قاسم پور رئیس فراکسیون زنان مجلس خطاب به آیت الله اعرافی، گفت: با توجه به اینکه شما مدیریت حوزه های علمیه را برعهده دارید، جلسه امروز برای فراکسیون زنان فرصت مغتنمی است تا در تعامل با این نهاد مهم، ارتقای شأن و کرامت زن مسلمان و بهبود وضعیت خانواده به نحو شایسته ای پیگیری شود

رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس یازدهم انقلابی است و نمایندگان براساس گفتمان انقلاب مسائل را دنبال و پیگیری می کنند، گفت: این موضوع دغدغه همه نمایندگان است، تحولاتی در حوزه زنان اتفاق افتاده که لاجرم پیگیری آن ها مسئولیت زیادی را بر دوش فراکسیون زنان قرار داده است.

وی با بیان اینکه ما در عرصه سیاستگذاری نیازمند حلقه اندیشه ورزی هستیم، ادامه داد: به تعبیر رهبر معظم انقلاب، حوزه پشتوانه تئوریک انقلاب اسلامی است و فقه پویایی که به فرموده حضرت امام واجد آن هستیم در مسیر قانون‌گذاری به ما کمک می‌کند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: یک سری لوایح و طرح ها در آینده در مجلس پیگیری خواهد شد و نیازمند این هستیم که در تعامل با شورای نگهبان بتوانیم مواردی که لازم است را از حیث حقوقی و قانونی مورد توجه قرار دهیم و نهایتا آنچه که خروجی مجلس است مصوب و به قانون تبدیل شود.
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس یازدهم انقلابی است و نمایندگان براساس گفتمان انقلاب مسائل را دنبال و پیگیری می کنند، گفت: این موضوع دغدغه همه نمایندگان است، تحولاتی در حوزه زنان اتفاق افتاده که لاجرم پیگیری آن ها مسئولیت زیادی را بر دوش فراکسیون زنان قرار داده است.

وی با بیان اینکه ما در عرصه سیاستگذاری نیازمند حلقه اندیشه ورزی هستیم، ادامه داد: به تعبیر رهبر معظم انقلاب، حوزه پشتوانه تئوریک انقلاب اسلامی است و فقه پویایی که به فرموده حضرت امام واجد آن هستیم در مسیر قانون‌گذاری به ما کمک می‌کند. فاطمه رحمانی در ادامه با تاکید بر اینکه مسائل و مشکلات زنان باید توسط مسئولان و نمایندگان زن شناسایی و برای رفع آنها راهکار پیش‌بینی شود، افزود: البته مسئولان مرد هم باید همکاری مناسب را داشته باشند؛ باید برای جایگاه خواهران در حوزه علمیه سیستم نظام‌مندی داشته باشیم تا پویایی حوزه زنان حاصل و باید در زمینه نقش حوزه خواهران برای حل مشکلات بازنگری شود.

رحمانی خطاب به عضو شورای نگهبان یادآور شد: انتظار داریم در حوزه مسائل زنان و خانواده همکاری جدی با ما داشته باشید تا بتوان عقب ماندگی های این حوزه ها را رفع کرد.