معصومه ابتکار و پیشنهادات تهی مغز در حوزه زنان

2 مهر 1399
شبکه ایران زنان؛  

بی تردید برای بسیاری از افراد، مقدس بودن مادر یک باور بلامنازع است، چه نام وی در جایی درج بشود و یا نشود، اما معلوم نیست، پیشنهاد خانم ابتکار مبنی بر درج نام مادر بر روی کارت ملی، قرار است کدامین گره را از حوزه زنان باز کند؟ و کدامین درد را درمان کند؟
این اولین بار نیست که معصومه ابتکار بجای تهیه شام و ناهار به فکر تهیه افتابه و لگنِ هفت دست افتاده است !
همین چند وقت پیش بود که از دید خاتم ابتکار مهمترین مشکل جدی زنان به عدم حضور در ورزشگاه و تماشای ورزش مردانه فرو کاست !
در حالی که وی هیچ طرح و برنامه ای برای حمایت از ورزش زنان و تقویت زیر ساخت های ورزشی برای انها نداشت و در حالی که زنان را تشویق می کرد که به تماشای بازی مردان بنشینتد و گوش به فحاشی های هولیگان ها در ورزشگاه بدهند، بسباری از حمایت های ورزشی بانوان قطع شد و چند تیم ورزشی زنان منحل شد ، اما در عوض حضور زنان در ورزشگاه ازادی جشن گرفته شد !!
وقت ان رسیده است که به ایشان گوشزد شود که حوزه مسائل زنان را با ارائه پیشنهادات مسخره ، زیر چشم نکنید!
معاونت زنان چه در زمان مولاوردی و چه در زمان ابتکار، همواره ثابت کرده که در حوزه زنان متاسفانه فاقد هر نوع برنامه ریزی های کلان و اساسی است و همواره برای خالی نبودن عریضه ، به موضوعاتی چنک می زند که در بهبود و ارتقا زندگی زنان هیچ تاثیری ندارد!
بنظر می رسد که خانم ابتکار درک درستی از این مطلب ندارد که در کشورهای خارجی اگر در جاهایی اصرار به ثبت نام مادر است نه از باب اهمیت و احترام به زن که از این جهت است که غالبا معلوم نیست، پدر بچه کیست!!
ولی در جامعه ایرانی که افراد در حریم مقدس خانواده بدنیا می ایند و بزرگ می شوند و معلوم است که اصل و نسب اشان به چه کسی بر می گردد،
چه نیازی به این حرفها و پیشنهادات تهی مغز، بی مایه و سبکسرانه است ؟
ایشان اگر راجع به موضوعات زنان حساس است ، چرا مسائل واقعی زنان را دنبال نمی کند ، برای مثال باید از خانم ابتکار پرسید، جایگاه زنان در بازار اشتغال کحاست ؟
با توجه به اینکه گرانی و تورم، زندگی زنان را به شدت متاثر ساخته ، برای حمایت از زنان و مادران چه کرده اید؟
برای حفظ امنیت اجتماعی زنان و خانواده در مقابله با هرزگی ، فساد ، بدحجابی و حجاب ستیزی چه طرح ها و پیشنهاداتی تا به حال اجرا کردید؟
برای حمایت از زنان فقیر و ریشه کن کردن فقر زنانه چه کرده اید؟ !
برای حمایت و ارتقا زندگی بیش از ٨٠ درصد زنان ایرانی که خانه دار هستند ،کدام پیشنهاد را ارائه دادید؟
برای جلوگیری از ازار جنسی علیه زنان در محیط های کاری چه طرحی پیاده کردید ؟
برای حمایت از مادران جوان و تامین سلامت انها چه کرده اید؟
برای ارتقا سرمایه های فرهنگی و معنوی زنان چه کرده اید ؟
برای تسهیل ازدواج چند میلیون دختر جوان چه طرحی را پیشنهاد کردید؟
برای حفظ کرامت و منزلت زنان چه کرده اید ؟
برای مشارکت زنان در حوزه مدیریت کلان کشور ، چه کردید ؟ نکند به این نتیجه رسیده اید، که حضور شما با این ایده های عجیب و غریب کفایت می کند !
شما که صرفا در مورد درج نام مادر بر روی کارت ملی اصرار می ورزید ، ایا خبر دارید که امروز بخاطر هجمه های فرهنگی اصل مادری و مادر شدن مورد تهاجم قرارگرفته است ! به راستی موضع شما و راهکار شما در این موضوعات اساسی چیست ؟!!
و هزاران موضوع دیگر که باید در اولویت قرار گیرند اما عامدانه و ناآگاهانه مورد غفلت واقع شده اند!
بنظر نگارنده ، بسیار بعید است از دولتی که فقط کارش ایجاد تنش و اختلافات سیاسی و پیگیری منافع حزبی است، کاری جز این در آید !
فراجناحی
٩٩/٧/١

 

افشین داورپناه:

در روز‌های گذشته معصومه ابتکار در صفحه توئیتری خود نوشت: «طی مکاتبه‌ای حدود دو هفته قبل از وزیر کشور درخواست کردم همانطور که در شناسنامه نام مادر کنار نام پدر آمده، در کارت ملی هم از این به بعد نام مادر درج شود تا هر ایرانی به نام پدر و مادر، هر دو، شناخته شود». در این‌باره ذکر چند نکته ضروری است:

یک) بهتر بود سرکار خانم ابتکار (یا ارائه دهندگان چنین پیشنهادی) ابتدا نمونه کارت‌های ملی کشور‌های دیگر را هم مشاهده می‌کردند! در کدام کشور‌ها نام پدر یا مادر به عنوان یک مقوله مستقل (تاکید می‌کنم به عنوان یک مقوله مستقل) در کارت ملی آورده می‌شود؟ بهتر است بدانیم اساساً درج نام پدر هم در کارت ملی، یک کار ضروری نیست؛ کارت‌های شناسایی ملی (National ID card) یا کارت‌های تعیین هویت ملی دیجیتال/ هوشمند ابزار‌های جدید شناسایی هویت هستند که از پروتکل‌ها و قواعد مشخصی پیروی می‌کنند.

کارت ملی یک مدرک هویتی است که بر اساس یک شماره ملی، هویت شما را ثبت و شناسایی می‌کند! در واقع کد ملی شما بر اساس سایر فاکتور‌های هویتی شما پیش از این در بانک‌های اطلاعاتی مادر کشور (در کشور ما ثبت احوال) تعریف شده است. وقتی شما به بانک، اداره ثبت و … مراجعه می‌کنید نه اسم پدر شما مهم است نه اسم مادر شما، شما با یک کد ملی شناخته می‌شوید؛ اینکد ملی است که مهم است. از طریق کد ملی است که چهره شما، سال تولد، محل تولد، محل سکونت، شماره تلفن شما، نام پدر و مادر شما و … مشخص می‌شود!

دو) این اگر کج‌سلیقگی نباشد یا ناشی از بی‌ایده‌بودن است یا یک شاهکار ایده‌پردازی و فعال‌نمایی سازمانی که درخواست شده‌است اسم مادر هم در کنار نام پدر آورده شود؟ که چه بشود؟ کارکرد‌های این اسم حتی اسم پدر در کارت ملی چیست؟ مگر کارت ملی، کارت عقد و عروسی است که بخواهیم در آن این نوآوری‌ها و صحنه‌پردازی‌های رمانتیک را انجام بدهیم؟ ارزش این پیشنهاد به همان اندازه ارزشمند است که شما پیشنهاد کنید از این به بعد در کارت‌های عقد و عروسی نام مادر عروس و داماد هم آورده شود! که البته جای چنین کاری اگر چه در کارت عروسی بامزه است، اما در کارت ملی هوشمند شهروندان هیچ توجیهی ندارد و هما ن طور که پیشتر اشاره شد اساساً وجود اسم پدر هم در کارت ملی ضرورتی ندارد! کاش خانم دکتر ابتکار توضیح داده بودند که چه کارکرد‌های حقوقی یا فضائلی در این پیشنهاد نهفته است؟ و کاش می‌فرمودند که بر اساس کدام کار کارشناسی چنین پیشنهادی ارائه شده؟ بعد از چهار سال سکانداری معاونت امور زنان ریاست جمهوری ارائه چنین پیشنهادی صرفاً نشان دهنده دست‌های خالی این معاونت و عملاً بی‌فایده بودن چنین معاونتی در نهاد ریاست جمهوری است!

سه) چرا نامه یک پیشنهاد (که فقط پیشنهاد است و آن هم در حد ارسال یک نامه به وزارت کشور) رسانه‌ای می‌شود؟ اگر چنین باشد بعد از این همه وزرا و مسئولان می‌توانند صرفاً پیشنهادات‌شان را بدون این که عملیاتی شده یا به نتیجه‌ای رسیده باشد به عنوان رزومه و عملکرد کاری خودشان معرفی کنند!

چهار) این‌که آیا نهادی به اسم معاونت زنان ریاست جمهوری اساساً چه قدر اختیارات قانونی (یا حتی اجرایی) دارد بحث دیگری است. اگر چنین معاونتی اختیاراتی ندارد ـ حتی در حد طرح مطالبات جدی زنان کشور ـ و آن هم با این نوع از مدیریت و عملکرد، فلسفه وجودی آن چیست؟ می‌توانست در حد یک دفتر باشد در نهاد ریاست جمهوری ـ دفتر امور زنان؛ و اگر هم صرفاُ جنبه‌ای نمایشی و نمادین دارد، وجود فعلی را حتی در حد کارکرد‌های نمادین و نمایشی هم نمی‌توان پذیرفت.