مراجعه ۱۵۰۰ «زنِ در معرض خشونت» به خانههای امن/احداث ۲۴ مرکز برای دختران فراری
معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور در گفتوگو با فارس خبر داد
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت:طبق آخرین آمار، ۱۵۰۰ زن در معرض خشونت به خانههای امن مراجعه کرده و حدود ۱۰ هزار تماس با اورژانس اجتماعی برای مداخله اولیه در این زمینه شده است.
حبیبالله فرید در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس گفت: ۲۴ خانه امن برای زنانی که در معرض خشونت قرار میگیرند یا از خانه متواری میشوند، وجود دارد؛ این خانهها در شرایطی احداث شدهاند که خیلیها به ما انتقاد میگرفتند و میگفتند ما میخواهیم این زنان و دختران از خانه بیرون بیایند، در حالی که ما اعتقاد داریم وقتی دختری از منزل فرار میکند حتما اشکالی در آنجا وجود دارد و باید ورود حرفهای به آن کرد تا مشکل برطرف شود.
وی گفت: ۳۶ مرکز اورژانس اجتماعی در حال حاضر فعال است و چنانچه شهری این مرکز را ندارد، مراکز مداخله در بحران را داریم که این زنان را میپذیرند و زنانی که در معرض خشونت قرار گرفتهاند میتوانند به آنجا مراجعه کنند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: البته زنان آسیبدیده با زنانی که در معرض خشونت قرار دارند باید تفکیک شوند، بسیاری از اوقات زنان خشونتدیده با فرزندان خود میآیند، در حالی که زنان آسیبدیده مشکلات دیگری دارند و در حال حاضر ۷ مرکز دولتی و ۱۷ مرکز غیردولتی پذیرای زنان در معرض خشونت است.
وی گفت: در این مراکز که بیشتر جنبه حمایتهای روانشناسی دارد، فرد را از استرس و خشونت جدا کرده و چنانچه آسیب جسمی دیده باشد، با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی به بیمارستانها معرفی میشود.
وی تصریح کرد: از طرفی باید مشکل خانوادههای این چنینی بررسی، مداخله و حل شود، چرا که هم آزار دیده و هم آزار دهنده باید بررسی شوند و این در حالی است که ۲۶ درصد افراد بالای ۱۵ سال یکی از اختلالهای روانشناختی را دارند که نیازمند درمان هستند، به طور مثال در تهران موردی را داشتیم که پدر به دلیل این اختلالات روانی نمیگذاشت فرزند دبیرستانیاش سه ماه به مدرسه برود.
وی گفت: گاهی هم مداخله ساده کافی نیست و آزار دهنده باید تحویل قاضی شود اما به طورکلی سیاست ما این است که در کنار خانواده باشیم و گام اول، خانواده و مهارتآموزی آن است، گاهی نیز چارهای وجود ندارد و آن خانواده باید تحت پوشش بهزیستی بیاید.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: اجرای چنین مدلی در منطقه و در کشورهای همسایه بینظیر است، چرا که مددکاران اجتماعی با مداخلات و مهارتهای لازم، پای کار میآیند.
فرید گفت: طبق آخرین آمار موجود، ۱۵۰۰ زن در معرض خشونت به خانههای امن مراجعه کردهاند، البته شیوعشناسی این موضوع هنوز در کشور نشده است اما طبق بررسیهای انجام شده حدود ۱۰ هزار تماس با اورژانس اجتماعی برای مداخله اولیه در این زمینه شده است.
وی گفت: بسیاری از آزارها ممکن است جسمی نباشد، تهدید و توهین گاهی بسیار شکنندهتر و تأثیرگذارتر میتواند باشد که در همه این موارد مددکاران اجتماعی وارد عمل شده و آن را آسیبشناسی میکنند.