معاونت امور زنان و خانواده و تلاش ها برای رفع مشکلات زنان و خانواده ها
در این ایام مبارک که همه به سوی خداوند روی می آورند و از حق الناس حلالیت میطلبند و در آستانه روز عرفه لازم می دانم برخی از موارد گذشته را اصلاح کنم:
گفته هایی در ارتباط با معاونت زنان از من در رسانه ها منتشر شده که به جهت رفع شبهه و ابهامات و جلو گیری ازبرداشت ناصحیح توضیحاتی لازم است.
این که گفته ام خانم دکتر خزعلی خانم جلسه ای بوده اند، به دلیل ضعف اطلاعات من بوده است. چرا که گفته شده بود ایشان در امور زنان سازمان حج هستند برداشت من این بود که ایشان در بخش روحانیون و معین های کاروان ها هستند که به سوالات شرعی زائران پاسخ می دهند ولی بعد متوجه شدم که ایشان در معاونت بین الملل مدیریت خانم های زباندان را داشته اند و کارشان در راستای تبیین جایگاه زن ایرانی برای مخاطبان خارجی و به زبان های مختلف بوده است.
ما در مقابل خداوند مسول هستیم و از این رو موظف به رفع شبهه ای هستم که ایجاد کردم. بدین وسیله از ایشان عذرخواهی می کنم.
در مورد برخی دیگر از گفته هایم مبنی بر این که معاونت پولپاشی می کند به هیچ وجه معنا و منظور این نبوده که از بودجه سوء استفاده شده و در جهت بهره برداری شخصی خرج می شوند. بلکه منظورم صرف بودجه در راستای انجام کارهایی است که من معتقد بودم با “ماموریتی ” که برای معاونت باید تعریف شود ، سازگار نیست . البته اطلاعات من بیشتر مربوط به دولت های قبل بود که با گروههای خاصی قرار داد می بستند لذا بدین وسیله اعلام می کنم که اصلا منظور حیف و میل کردن بودجه نبوده است.
همچنین آنچه در مورد ستاد ملی زن و خانواده گفتهام که مسکوت مانده و کاری انجام نشده هرگز نفی فعالیتهای این معاونت در فعال نمودن این ستاد نبوده و جای تقدیر دارد که این ستاد دو بار در یک سال به ریاست رئیسجمهور تشکیل شده و ۶ مصوبه داشته است . منظور از مسکوت بودن ستاد که در گفته های من آمده ضعف در اجرا و کند پیش رفتن مصوبات است که البته ارتباطی به معاونت امور زنان به عنوان دبیر ستاد ندارد. طرح ها از طریق کمیته ها به ستاد می آیند و منظور من سامان گرفتن ستاد ا ست به گونه ای که معاونین وزریر و وزرا در میانه راه راهیابی طرح ها به ستاد قرار گیرند تا در کشور طرح های ملی انجام گیرد. و به خوبی میدانم که این تعامل با ستاد در اختیار معاونت نیست و مسولیت بالاتر و عزم هیات دولت را می خواهد تا ساختار ستاد را تقویت کند.
این ضعف مانع شکل گیری و عملیاتی شدن طرح های ملی است که وزارتخانه ها باید در آن فعال باشند. همین ضعف باعث شد که دولت یازدهم نه تنها مصوبات قبل را اجرایی نکند بلکه هیچ جلسه ستاد هم تشکیل نشود. دولت دوازدهم هم دو جلسه با عدم حضور اکثریت اعضای ستاد با هدف عملیاتی کردن یک طرح مورد نظر تشکیل داد و یک جلسه در خاتمه کار دولت تشکیل داد که نمی توانست کاری از پیش ببرد.
موارد دیگری هم در سخنان سابق من بود که برخی مطابق با واقعیت نبوده امیدوارم در آینده بتوانم آن را جبران کنم لذا بدین وسیله از خانم دکتر خزعلی حلالیت میطلبم
امیدواریم تلاش های مستمر و فعالیت از سر تعهد و دلسوزی در کار سرکار خانم خزعلی ، آینده بهتری را برای این معاونت رقم زند و آرزوی موفقیت ایشان در انجام طرح های ملی را داریم.
توران ولی مراد
۵ تیر ۱۴۰۲