به مناسبت روز جهانی زن؛ توران ولی مراد: فعالین حقوق زنان کجا هستند؟/کشورهای قدرتمند جهان از اسراییل حمایت میکنند!
ولیمراد، مدیر شبکه ایران زنان گفت: در قانون برنامه ششم توسعه ماده ۸۰ که تهیه طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار بود نه دولت وظیفه خود را انجام داد نه مجلس نظارت دقیقی داشت،
لایحه تامین امنیت هم که همچنان رو زمین مانده است.
زیر مجموعهای در نهاد ریاست جمهوری به عنوان حوزه زنان تشکیل شد و قرار بود که در جهت رفع تبعیضها و مشکلات کار کند اما متاسفانه نه تنها اقدامی انجام نداد بلکه اصلیترین صدمه به زنان را واحدی که در نهاد ریاست جمهوری است، وارد کرده به دلیل آنکه وظایف خود را به درستی انجام نداده و متناسب با شأن دستگاه کار نکرده است.
بیشتر بخوانید:۳۰سال است در نهادریاستجمهوری معاونت زنان تشکیلشده، اما کدام مشکل زنان را حلکردهاست؟/نگرشی اسم اسلام را یدک میکشد!
دو مشکل اساسی در حوزه زنان
ولیمراد ادامه داد: تبعیضی در حوزه زنان در خصوص مسائل عمومی وجود ندارد اما با دو مشکل اساسی رو به رو هستیم یکی قوانین در خانواده که تبعیضآمیز است، در این راستا مسیر را غلط رفتیم و عدالت را برقرار نکردیم و دوم اینکه زیر مجموعهای در نهاد ریاست جمهوری به عنوان حوزه زنان تشکیل شد و قرار بود که در جهت رفع تبعیضها و مشکلات کار کند اما متاسفانه نه تنها اقدامی انجام نداد بلکه اصلیترین صدمه به زنان را واحدی که در نهاد ریاست جمهوری است، وارد کرده به دلیل آنکه وظایف خود را به درستی انجام نداده و متناسب با شأن دستگاه کار نکرده است.
بیشتر بخوانید:موضوع زنان در جامعه مثل بدنی است که مغز ندارد/دستگاه ریاست جمهوری باید ملی نگاه کند نه محلی و محدود!
لایحه تامین امنیت همچنان رو زمین مانده
متاسفانه نحوه عملکرد دولت در حوزه زنان اینگونه است که به جای اینکه دستگاه های اجرایی را فعال کند، فقط در نقش یک سخنگو است. در کل در تمام این ۳۲ سال ندیدیم که معاونت زنان در مسیر درستی حرکت کند.
وی در ادامه با اشاره به عملکرد مجلس یازدهم مطرح کرد: مجلس یازدهم در حوزه زنان کدام مسائل را تصویب کرده؟ در قانون برنامه ششم توسعه ماده ۸۰ که تهیه طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار بود نه دولت وظیفه خود را انجام داد نه مجلس نظارت دقیقی داشت، لایحه تامین امنیت هم که همچنان رو زمین مانده است. ریشه مشکل این است که نظام، زن ایدهآل را برای جمهوری اسلامی تعریف نمی کند و دولت و مجلس هم وظایف خود را به درستی انجام نمیدهند تا این مسائل عملیاتی شود. متاسفانه نحوه عملکرد دولت در حوزه زنان اینگونه است که به جای اینکه دستگاه های اجرایی را فعال کند، فقط در نقش یک سخنگو است. در کل در تمام این ۳۲ سال ندیدیم که معاونت زنان در مسیر درستی حرکت کند.
با موضوع زنان برخورد سیاسی میشود
مدرس دوره و کارگاه مطالعاتی امور زنان و خانواده در پایان خاطرنشان کرد: عملکرد دولتها و مجلسها هم شأن نظام جمهوری اسلامی نبوده است. مجلسها کار نظارتی خود را به درستی انجام نمیدهند تا نظارت و مطالبهگری که یکی از ابزارهایش تشکلهای مدنی است و یکی دیگر رسانه، انجام نشود. متاسفانه با موضوع زنان برخورد سیاسی میشود در صورتی که این روند غلط است باید مسئله محور به مسائل زنان نگاه شود و نخبگان، فعالان و اندیشمندان موظفند تا این مطالبات را پیگیری کنند.