بخت “قانون تسهیل ازدواج جوانان” با گذشت ۱۱ سال هنوز باز نشده است
نمایندگان مجلس مطرح کردند:
نمایندگان مردم در مجلس ضعف نظارت مجالس گذشته و همچنین بی توجهی دولت ها را دلیل عدم اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان می دانند؛ قانونی که ۱۱ سال از تصویب آن می گذرد ولی هنوز رنگ اجرا به خود نگرفته است.
بخت “قانون تسهیل ازدواج جوانان” با گذشت ۱۱ سال هنوز باز نشده است
خبرگزاری خانه ملت – گروه اجتماعی؛ با توجه به افزایش جمعیت کشور در دهه ۱۳۶۰ و همچنین موج تورم شدید جمعیت جوان در دهه ۱۳۸۰، مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفت راهکاری برای ازدواج این موج جوان جمعیت کشور بیندیشد که در پی آن قانون تسهیل ازدواج جوانان در تاریخ ۲۷ آذر ۸۴ به تصویب مجلس رسید تا این قانون ۱۳ ماده ای موانع فرهنگی، اقتصادی، معیشتی و حتی مسکن جوانان کشور را حل کند اما با وجود گذشت ۱۱ سال از تاریخ تصویب و تکلیف دولت برای اجرای آن، هنوز اجرا نشده است.
به منظور پیگیری این قانون، در جلسه چهل و نهم ستاد ملی ساماندهی امور جوانان که در سال ۹۱ در دولت دهم برگزار شد، تهیه پیشنویس اصلاحیه قانون تسهیل ازدواج به مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاستجمهوری برعهده گذاشته شد اما با این وجود در دولت یازدهم پیگیری این قانون به ستاد ساماندهی امور جوانان واگذار شد و اواخر تیرماه سال ۱۳۹۳ اعلام شد که قرار است در دومین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان در خصوص اصلاح این قانون تصمیمگیری شود، اما تاکنون هیچ گونه تصمیمی در این رابطه گرفته نشده است.
نمایندگان مجلس با انتقاد از اینکه رفع مشکل ازدواج جوانان دغدغه مسئولان کشور نیست میگویند قوانین بر زمین نهاده زیادی در بحث خانواده و تسهیل امور ازدواج جوانان وجود دارد که تاکنون به اجرای آنها توجهی نشده است.
از این رو با توجه به ابلاغ سیاست های کلی خانواده از سوی مقام معظم رهبری نمایندگان خانه ملت بر این باورند که مجلس دهم باید بعد نظارتی خود را تقویت و علت وضعیت کنونی قانون تسهیل ازدواج را از سوی دولت بررسی و پیگیری نمایند.
گودرزی :رفع مشکل ازدواج جوانان دغدغه مسئولان کشور نیست/ لزوم همکاری تمامی دستگاهها برای اجرای قانون تسهیل ازدواج
عباس گودرزی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، از بی توجهی دولت ها نسبت به اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان انتقاد کرد و افزود: هر چند در این زمینه قوانین زیادی داریم ولی با بی اقبالی دولت ها مواجه شده و برای تسهیل ازدواج جوانان گام های اساسی برداشته نشده است.
عباس گودرزی
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه خانواده واحدی بنیادین است که تمامی برنامه ها و قوانین مصوب باید در جهت تحکیم آن باشد، تصریح کرد: به طور قطع دولت ها اگر به اهمیت خانواده توجه جدی داشتند در اجرای قوانین مصوب مانند قانون تسهیل ازدواج تعلل نمی کردند بنابراین اگر می خواهیم در جهت رفع مشکلات جامعه حرکت کنیم باید نسبت به رفع مشکلات خانواده و ازدواج جوانان توجهی ویژه داشته باشیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه در جهت تسهیل ازدواج جوانان بیشتر شعاری عمل شده تا یک فرهنگ فراگیر، تصریح کرد: متاسفانه در این راستا فرهنگ سازی مناسبی صورت نگرفته و علاوه بر اینکه کاستیهایی در ارتباط با تسهیل مقوله ازدواج وجود دارد برخی خانواده ها هم به سمت ازدواج های تجملاتی روی آورده اند.
گودرزی با بیان اینکه مسئولان تاکنون تلاش جدی برای تسهیل ازدواج جوانان نداشته اند، یادآور شد: این بی توجهی به گونهای است که با وجودی که منابع لازم از سوی بانک ها برای ازدواج جوانان در نظر گرفته شده اما حتی برخی جوانان از گرفتن وام ۳ میلیونی محروم مانده اند.
عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس دهم، ادامه داد: در حالی که برخی جوانان به امید این وام تشکیل خانواده می دهند از این رو لازم است که دولت در زمان مناسب نسبت به پرداخت تسهیلات و وام های ازدواج به زوجین اقدام کند تا نهاد خانواده شکل بهتری به خود گرفته و آمار ازدواج در کشور افزایش یاید زیرا پرداخت وام ازدواج در زمان نامناسب بهره وری لازم را نخواهد داشت.
نماینده مردم بروجرد در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه تمامی دستگاهها و نهادها موظف هستند از ظرفیتهای خود استفاده و در جهت سریعتر اجرایی شدن قانون تسهیل ازدواج جوانان حرکت کنند، گفت: بی توجهی مجالس گذشته نسبت به پیگیری قوانین مصوب در حوزه خانواده بار زیادی را بر دوش مجلس دهم گذاشته زیرا اگر به وظیفه نظارتی خود عمل کرده و قانون مذکور را طی ۱۱ سال گذشته، از دولت ها پیگیری می کردند از یک سو منجر به کاهش مشکلات خانواده و از سوی دیگر باری از روی دوش مجلس دهم برداشته می شد.
وی با انتقاد از اینکه دولت ها در اجرای قوانین مصوب از سوی مجلس سلیقه ای عمل میکنند، تصریح کرد: در هر زمینه ای اگر قانونی تصویب شود دولت موظف وملزم به اجرای آن است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه موضوع اشتغال متولی ندارد، یادآور شد: به همین دلیل فرصت های شغلی در کشور عادلانه توزیع نشده و حتی دیده شده که کسانی که صلاحیت های لازم را ندارند به واسطه داشتن آشنا و پارتی مشغول به کار شده اند ولی افرادی که صلاحیت دارند با بیکاری دست و پنجه نرم می کنند اما موضوعی که باعث رنجش این جوانان می شود نبود فرصت های شغلی نیست بلکه تبعیض و بی عدالتی است.
گودرزی با تاکید بر اینکه برای تسهیل ازدواج جوانان زمینه های اشتغال در کشور برای جوانان باید فراهم شود بر لزوم تعیین متولی اشتغال در کشور تاکید کرد و افزود: برای رفع مشکل اشتغال متولی واحدی برای این موضوع باید در نظر گرفته شود.
وی با انتقاد از اینکه رفع مشکل ازدواج جوانان دغدغه مسئولان کشور نیست، یادآور شد: از این رو تا مقوله ازدواج به دغدغه مسئولان و یک ضرورت تبدیل نشود مشکلات سد راه ازدواج جوانان مرتفع نمی شود.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری ابلاغ سیاست های کلی خانواده از سوی مقام معظم رهبری، گفت: رهبری از باب توجه مسئولان به مشکلات خانواده این سیاست ها را ابلاغ و بر رفع آنها تاکید داشته اند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بی توجهی دولت ها نسبت به اجرای قانون تسهیل ازدواج نشانه ضعف آنها در اجرای قوانین و بی توجهی به مشکلات حوزه خانواده است، تصریح کرد: از وظایف محوری، اساسی و پایه ای و همچنین مولفه های ارزیابی و ارزشیابی دولت ها توجه به تسهیل امر ازدواج، تشکیل و تحکیم بنیان خانواده است از این رو هر دولتی به هر میزانی که بتواند در تحکیم بینان خانواده و تسهیل امر ازدواج گام های اساسی بردارد به همان میزان می توان گفت این دولت در خدمت جامعه و کشور بوده است.
سلحشوری : بررسی نقاط ضعف قانون تسهیل ازدواج در مجلس/ ایرادات به دستگاهها ابلاغ میشود
پروانه سلحشوری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، بر لزوم فراهم شدن شرایط اجرای قانون تسهیل ازدواج تاکید کرد و افزود: دستگاههای ذی ربط باید نسبت به اجرای این قانون تمهیدات لازم را اتخاذ نمایند تا روند ازدواج جوانان تسهیل و به سرعت طی شود.
پروانه سلحشوری
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه نمایندگان زن مجلس در راستای عملی شدن قانون تسهیل ازدواج گام برمی دارند، ادامه داد: به طور قطع بعد از بررسی قانون مذکور و کار کارشناسانه دستگاه های ذی ربط را مکلف به اجرای این قانون خواهیم کرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، اجرایی شدن قانون تسهیل ازدواج را در افزایش میزان ازدواج جوانان موثر خواند و تصریح کرد: هر اقدامی که در جهت تسهیل و بهبود وضیت ازدواج جوانان انجام شود نمایندگان زن مجلس به صورت جدی از آن حمایت می کنند.
سلحشوری همکاری تمامی دستگاه ها را در سریعتر اجرایی شدن قانون تسهیل ازدواج موثر خواند و گفت: مسائل جوانان به ویژه ازدواج از جمله مواردی است که تسهیل آن با ارگان های مختلفی مانند وزارت ورزش و جوانان، معاونت امور زنان وخانواده، وزارت کشور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین وزارت بهداشت در ارتباط است.
وی بر لزوم فراهم نمودن بسترهای مناسب به منظور توانمندسازی جوانان برای روی آوردن به ازدواج و تشکیل خانواده تاکید کرد و افزود: مهمترین نکته ای که در مبحث ازدواج باید به آن توجه ویژه داشت این است که شرایط به گونه ای پیش رود که جوانان با میل و رغبت بیشتری به سمت ازدواج و تشکیل خانواده حرکت کنند.
عضو کمیسیون فرهنگی در مجلس دهم، ادامه داد: برای رفع مشکلات موجود سر راه ازدواج جوانان باید برنامه ریزی اساسی صورت گیرد زیرا اگر مشکلات موجود رفع نشود ممکن است این معضل در آینده به بحرانی تبدیل شود که به سختی بتوان برای آن چاره اندیشی کرد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، افزود: به طور حتم اگر جوانان شغل و مسکن مناسب داشته باشند به صورت جدی به مقوله ازدواج و تشکیل خانواده ترغیب می شوند بنابراین اگر دولت بتواند زیر ساخت و بسترهای مناسب را برای ترغیب و تشویق ازدواج جوانان فراهم و مشکل بیکاری و مسکن جوانان را رفع نماید ازدواج آسان نیز به سهولت امکان پذیر خواهد بود.
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید جوانان را آماده پذیرش ازدواج کرد، تصریح کرد: جوانان باید پذیرش مسئولیت زندگی و تشکیل خانواده را داشته و با میل و رغبت باطنی به سمت ازدواج و تحکیم بنیان خانواده گام بردارند نه اینکه به اجبار به ازدواج هایی روی بیاورند که در نهایت منجر به طلاق شود.
مافی: یازده سال گذشت، قانون تسهیل ازدواج اجرایی نشد/ ضعف نظارت علت عدم اجرای قانون
پروانه مافی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با انتقاد از عملکرد مجالس گذشته نسبت به بی توجهی به اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان از سوی دولت، گفت: با وجودی که ۱۱ سال از تصویب این قانون می گذرد جای بسی تعجب است که مجالس گذشته نسبت به اجرای آن واکنشی نشان نداده و پیگیر اجرای آن نشدهاند.
پروانه مافی
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: با توجه به اهمیت خانواده و موضوع ازدواج جوانان باید مجالس گذشته به ویژه فراکسیون زنان نسبت به پیگیری قانون مذکور اقدام می کردند.
نایب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس دهم با بیان اینکه عدم اجرای قانون تسهیل ازدواج نشانه ضعیف بودن بعد نظارتی مجالس گذشته است، تصریح کرد: مجالس گذشته در انجام وظیفه نظارتی خود به اندازه قانونگذاری موفق عمل نکرده زیرا قوانین بر زمین مانده زیادی وجود دارد که از سوی دولت هنوز اجرا نشده و مجلس هم نسبت به پیگیری آنها توجهی نکرده است.
وی از بی توجهی دولت ها نسبت به اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان انتقاد کرد و افزود: دولت ها به اندازه ای مشغله داشته اند که به اجرای قانون مذکور توجهی نکرده اند در حالی که اولویت اول کشور بحث خانواده و برنامهریزی برای تسهیل ازدواج جوانان است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری ابلاغ سیاست های کلی خانواده از سوی مقام معظم رهبری، گفت: مجلس به تبعیت از این سیاست ها می تواند بخش نظارتی خود را تقویت و اجرای این قانون را از سوی دستگاه های اجرایی پیگیری نماید.
وی با تاکید بر ضرورت رفع مشکلات ازدواج جوانان، افزود: از آنجایی که در سیاست های ابلاغی در حوزه خانواده از سوی مقام معظم رهبری به رفع تنگناهای معیشتی و اقتصادی خانواده و موانع ازدواج تاکید شده بنابراین دولت باید هرچه سریعتر نسبت به اجرای این قانون اقدام کند زیرا در حال حاضر خانواده در شرایطی قرار گرفته که نیاز به حمایت های جدی دارد.
مافی با تاکید بر ضرورت انجام برنامه های طراحی شده در جهت ازدواج آسان، ادامه داد: متاسفانه هر چند موضوع ازدواج آسان در برخی برنامه ها و طرح ها مطرح شده ولی کمتر به مرحله اجرایی درآمده اند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس دهم، ازدواج های تجملاتی را عامل کاهش آمار ازدواج دانست وگفت: متاسفانه این موضوع باعث شده در حال حاضر تعداد کثیری از جوانان در سن ازدواج نتوانند تشکیل خانواده دهند و این موضوع در کشور به عادت تبدیل شده که مدیریت این موضوع مستلزم فرهنگ سازی مناسب است.
عضو فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه کمیسیون های فرهنگی و اجتماعی مجلس باید در حوزه مقننه و فرهنگ سازی به موضوع ازدواج های آسان ورود کنند، تصریح کرد: در جهت حمایت از ازدواج های آسان باید به تصویب قوانین حمایتی و برای افرادی که به دنبال ازدواج های تجملاتی و گران قیمت هستند باید به قوانین بازدارنده توجه و پرداخته شود تا چنین ازدواج هایی در کشور به ضد ارزش تبدیل شود./
۱۳۹۵/۰۶/۱۶