سیاستگذاری حوزه زنان در ایران، الگوبرداری از غرب است
فرشته روح افزا با بیان اینکه سیاستگذاری حوزه خانواده در کشور منطبق بر مشکلات غرب بوده و معضلات خانواده ایرانی را حل نمی کند، گفت: زنان در اروپا باید فمنیست باشند زیرا به حقوقشان اجحاف میشود و اگر فمنیسم در ایران درست تبیین شود هیچکس سراغ آن نخواهد رفت.
به گزارش عیارآنلاین، فرشته روحافزا، معاون شورای فرهنگی و اجتماعی زنان با حضور در بین دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی گفت: مشکلی که در حوزه زنان و خانواده داریم، این است که مشکل غرب در حوزه خانواده را مشکل کل جهان دانسته و آن را به جامعه خود تعمیم میدهیم.
دانش آموخته دانشگاه منچستر افزود: فقط ۵۰ سال است که زنان در اروپا حق رای دارند، مشکل اروپا مشکل ما نیست، زنان در اروپا باید فمنیست باشند زیرا در آنجا به حقوق زنان اجحاف میشود.
وی ادامه داد: غرب نیاز دارد هر دهه نگاه خود را به زنان بر اساس نحلههای جدید فمنیستی تغییر دهد زیرا هیچ رویکردی که از جانب آنان شکل میگیرد کامل نیست و اگر قرار باشد با دنباله روی از آنان و با جاری کردن نظرات آنان در کشور دنبال پیشرفت زنان باشیم و هر دهه ببینیم اشتباه کردهایم، راه برگشتی نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه جامعه غرب جامعه آزمایشگاهی است و هر دهه یک رویکرد را آزمایش میکند و ما نباید این راه را برویم، ابراز داشت: باید یک آسیبشناسی جدی و منصفانه از سبک زندگی زنان در غرب داشته باشیم، سپس باید روش درست زندگی را انتخاب کنیم و اگر آن به نفعمان است همان را پی بگیریم.
استاد دانشگاه امیرکبیر عنوان داشت: در استفاده از سبک زندگی غربی که زن یک ابزار پرجاذبه است، ارزش روی جنسیت استوار خواهد بود و بنابراین در این جامعه نمیتوان گفت به زن به صورت یک کالا نگاه نشود، در این سبک زندگی باید زنان برای عمل های زیبایی صف ببندند و برای زیبایی با هم مسابقه دهند و این اجتنابناپذیر است.
روحافزا با تاکید بر اینکه در نگاه جامعه غربی زن باید بمیرد تا مرد ببیند و وقتی این الگو وارد زندگی ما شود نباید انتظار داشته باشیم سن ازدواج بالا نرود افزود: هماکنون نگاه جنسیتی عرضه ارزان زن در کشور در حال حاکم شدن است.
وی گفت: ارزشگذاریها را تغییر داده ایم و انتظار داریم با این حد از اختلاط بدون کنترل در جامعه و سینما و سریال ها و … فساد نداشته باشیم.
پژوهشگر آسیبهای اجتماعی افزود: وقتی مادر، مادر نمیشود، باید به جامعه اروپا و آمریکا حق بدهیم کودکان خود را به قتل برسانند؛ زیرا با گسترش روابط ناهنجار زن و مرد، مردی حاضر نیست با فرزند یک مرد دیگر زندگی کند، ۶۰ درصد کودکانی که به قتل میرسند توسط والدین خود به قتل رسیدهاند!
روح افزا ابراز داشت: قوانین حمایتی غرب از زنان و خانواده در حد عالی است و قانون از وی تا نهایت ممکن حمایت میکند، اما زنان اروپایی از زنان عربستان سعودی کمتر از جانب شوهرانشان مورد ضرب و شتم قرار نمیگیرند.
معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان افزود: دلیل این مسئله این است که این زنان پناهگاه عاطفی ندارند و حاضر هستند با هر مردی به خاطر عاطفه همراه کتک خوردن زندگی کنند، حال آنکه این پناهگاه عاطفی، شوهر و خانواده است.
وی گفت: با تجربه سالها زندگی در غرب میگویم در ایران نیز الگوبرداری از همین فرهنگ و با گسترش روابط غیرموجه بین دختر و پسر، موجب شده است برخی زنان امروزی جامعه ما با قیاس شوهران خود با دوستانی که در گذشته داشتهاند نتوانند پایبند زندگی مشترک چارچوبمند خود باشند و همین عامل باعث شده است پژوهشها نشان دهند ۹۰ درصد زنان تهرانی موبایل همسران خود را چک میکنند.
پژوهشگر حوزه زنان و خانواده اظهار کرد: سیاستگذاری حوزه زنان هماکنون خلاف جهت حل معضلات فوق است، و دقیقا برعکس آن عمل میشود، مثلا به دنبال وجههبخشی به تنفروشی زنان هستند و آنان را کارگر جنسی مینامند و همین دیروز یکی از مسئولان زنان را مورد خطاب قرار داد که اکنون زنان ایرانی با قهرمانی درالمپیک پیشرفت کرده اند، ورزش کردن زنان خوب است اما صرف قهرمانی پیشرفت نیست، دولت دنبال برابری جنسیتی است و اینکه خانم راننده کامیون باشد را حسن تلقی میکند.
استاد دانشگاه امیرکبیر در پایان با بیان اینکه فمنیسم اگر درست و واقعی تبیین شود هیچکس در ایران سراغ آن نخواهد رفت به دانشجویان حاضر چنین توصیه کرد: زن باید آنقدر به همسر خود عشقورزی کند تا مرد سراسیمه به خانه بیاید و طوری باید فرزندان خود را مورد محبت قرار دهد تا هر شرایطی و هر مشکلی برایشان به وجود آمد به آغوش خانواده و مادر برگردند.