اگر برنامهای را در حمایت از زنان سرپرست خانوار انجام دادهاید، اعلام کنید
به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از خبرگزاری دانشجو، شورای هماهنگی خواهران بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران بزرگ در نامهای به معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری خواستار اعلام برنامههای این معاونت در حمایت از زنان بدسرپرست و سرپرست خانوار شد. متن این نامه به شرح زیر است:
خانم دکترابتکار
سلام علیکم
نزدیک به دو ماه است که ویروسی منحوس تمامی جهان از جمله کشورعزیزمان ایران را درگیر نموده است. از همان ابتدا همه اقشار جامعه به نوعی درگیر مبارزه با این ویروس شده وکم و بیش خسارتهای جانی و مالیگریبانگیر آنان بوده است.
دراین میان، زنان که تقریباً نیمی از جمعیت کشوررا تشکیل میدهند ازاین قضیه مستثنی نبوده و به همراه خانواده و اجتماع مشغول دست و پنجه نرم کردن با آن هستند.
اما آن دسته ازبانوان که بیشترآسیب دیده اند، زنان بد سرپرست، زنان سرپرست خانوار کم درآمد یافاقد درآمد ثابت و همچنین زنان درگیر آسیبهای اجتماعی بوده اند.
زنانی که قبل ازشیوع کرونا به مشاغل آسیب پذیر ازجمله دست فروشی، آرایشگری، خدمات منزل، کارگری در رستوران و … اشتغال داشتند که اکنون با شیوع این بیماری زندگی آنان کاملا تحت تاثیرقرار گرفته است. در این شرایط خاص و بحرانی وظیفه دولت ارائه خدمات بهتر و بیشتر به این اقشاراست.
در دولت، برنامه ریزی و رسیدگی به امورات این قشر از جامعه به معاونت امور بانوان ریاست جمهوری، با بودجه کلان، امکانات فراوان و اختیارات گسترده سپرده شده است، اما تاکنون گزارشی از نوع و میزان رسیدگی به این بانوان ازطرف آن معاونت ارائه نگردیده است.
خانم ابتکار، شما به عنوان مسئول معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری پس ازگذشت قریب به دو ماه از شیوع این بیماری درکشورمان به جز شعارها و وعدههای گوناگون چه اقدام مثمر ثمری در این زمینه انجام داده اید؟
اگر خاصه برای این بانوان چارهای اندیشیده و اقدام عملی وموثرانجام داده بودید تا کنون سایتها و کانالهای مورد حمایت شما از اسناد و مدارک آن پر بود. کما اینکه پیش از این معاونت شما برای خوشایند سازمانهای بین المللی به راحتی آمار و اطلاعات زنان سرپرست خانواررا بر روی سایت معاونت قرار داد و باب مداخلات مغرضانه این سازمانها را دراین امورگشود.
آیا با برگزاری ویدئوکنفرانس یا ارائه توضیحات و اطلاعات پزشکی درکانالها و صفحات خود در فضای مجازی نیاز این قشر را برطرف نموده اید؟
آیا شاخصهای عدالت جنسیتی (برابری جنسیتی) که بر اساس سند توسعه هزاره، کپی برابر اصل اسناد غربی و بعضاً مغایر با اصول اسلام است در این برهه حساس به داد بانوان ما رسید و مشکلی از آنان رارفع نمود؟
آیا دغدغه و اولویت اول بانوان ما در این کشور اسلامی همچون غرب وحشی مسئلهی خشونت خانگی است؟
آیا شما به عنوان مسئول معاونت محترم امور بانوان کشور جز با الگو قرار دادن کشورهای غربی در موضوعاتگوناگون و دادن پیامکهای عجیب با همکاری وزارت ارتباطات وظیفه دیگری در قبال زنان ندارید؟
با تمام این صحبتها ای کاش شما به همین مقدار اکتفا نموده و به همان دادن اطلاعات پزشکی و روانشناسی در کانال خود می پرداختید و اقدامات شناسایی و برنامه ریزی و عملیات عاجل و موثر را همچون تمام این دو ماه به نیروهای مردمی و بانوان جهادگر میسپردید، ولی گویا جنابعالی به قدری از اکثریت جامعه ایرانی و نهاد مقدس خانواده در آن، دور شده اید که نه تنها ارزش مقام زن در خانوادهاسلامی- ایرانی را نمیبینید، بلکه در رقابت با غرب وحشی به مسائلی همچون خشونت خانگی میپردازید. (که جزو آخرین مسائل زنان درایران است)
آیا مسائل زنان خانه دار در کمکبه اقتصاد خانواده در این بحران بین المللی و حمایت از زنان بی سرپرست و امنیت روانی زنان کارمند و برای شما اهمیتی کمتر از خشونت خانگی در ایران دارد؟
هر چند با وجود شواهد و تایید خبرگزاریها و افراد موثق من جمله یکی از اعضای شورای فرهنگی-اجتماعی زنان، جنابعالی منکر برگزاری جلسات با نمایندگان زن سفارت خانهها با موضعی تحقیرآمیز و سراسر ضعف و وادادگی و زدن چوب حراج به آبروی زنان ایرانی شدید (که امید است چنان باشد.)؛ اما یادآور میشود که اکنون به واسطه شیوع بیماری کرونا دستان چدنی آنها از زیر دستکش مخملین شان کاملا بیرون زده است و رسوایی عظیمی برای فرهنگ آنان به بار آورده، و اکنون آنچه که باید به داد زنان جهان برسد، قوانین مترقی اسلام ناب محمدی (ص) است که باید آنان را که تحت ظلم و تبعیض جنسیتی میباشند نجات دهد.
شاید باید یادآور شویم که در خانواده با اصالت ودارای فرهنگ اسلامی- ایرانی که نماد تمدن جهانی اسلام است، ارزش و مقام زن غیرقابل انکار است ومردانغیرتمند ایران مانند مردان اروپاو آمریکا در اثر شرب خمر و ازدواجهای سفید و روابط آزاد و عدم تعهد به خانواده دچار بیماریهای روحی و خشونتهای خانگی نیستند؛ مگر در مواردی بسیار نادر که آن هم به واسطهی اثرگذاری همان آسیبهای اجتماعی و نگاه غرب گرایانه است.
خانم ابتکار، به نظر میرسد با گذشت حدود هفت سال ازروی کار آمدن دولت تدبیر و امید، به جای قرار گرفتن در جایگاه اپوزیسیون و زیرسوال بردن نظام مقدس جمهوری اسلامی و وارونه جلوه دادن وضعیت بانوان در ایران به منظور سرپوش گذاشتن بر عملکرد ضعیف و غیر قابل دفاع خود در این جایگاه مهم، باید توضیحاتی شفاف و روشن در خصوص خروجی عملکرد چندین ساله خود به مردم ارائه دهیدو دست ازبازی دادن افکار عمومی که این روزها آگاهتر از هر زمان دیگری هستند بردارید.
قرار گرفتن شما در جایگاه منتقد در حالی که خود موظف به حل مشکلات بانوان هستید جای بسی تامل دارد؛ بایدها و نبایدهای مطرح شده توسط شما مخاطبی جز خودتان ندارد گویا جنابعالی توانمندی ارائه راهکارهای مناسب برای برون رفت از مسائل زنان را ندارید لذا به شما یادآوری میکنیم:
۱- در نظام ولایی شرعا قرار گرفتن در جایگاهی که توانایی مدیریت در آن را ندارید جایز نیست.
۲- دست دراز کردن به سمت نظام غرب افسار گسیخته و به معنای واقعی کلمه دچار بحران زنان، اشتباهی غیر قابل جبران است.
۳- اگر شما توان مدیریت این امور را در معاونت خودنمی بینید میتوانید کار رابه بانوان جهادگر کشورمان که در تمامی عرصهها از پزشکی و پرستاری و تولید ماسک و حمایتهای روانشناسی و خدماتی و رزمایش همدلی و مواسات پیشتاز میدان جهاد بودند بسپارید.
ما منتظر ارائه راهکار پیشنهادی شما به صورت کاملا شفاف و عملیاتی در راستای بهبود وضعیت زنان در این بحران هستیم. تمامی زنان و دختران جهادگر میهن اسلامی عزیز مان آماده ارائه راهکارهای مناسب و اجرای آن برای بهبود وضعیت معیشتی، رفاهی، امنیتی و… هستند. پس به جای غرق شدن در توهم نجات توسط غرب میتوانید به ظرفیتها و سرمایههای ارزشمند جوانان نظام اسلامی اعتماد کنید.
۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۹